Animoto sau Cum sa faci un filmulet de promovare repede si bine

by BloggerIn on July 13, 2010

Saptamana trecuta am descoperit Animoto, un serviciu care premite realizarea de filmulete de promovare extrem de usor si cu rezultate remarcabile. Pentru a demonstra ce se poate face cu acest serviciu mi-am propus sa fac un mic filmulet despre Bloggerin.ro.

Primul pas este crearea unui cont. Versiunea free permite realizarea de filmulete de pana la 30 de secunde si nu permite downloadarea lor. Pentru a face filmulete mai lungi si pentru a le putea downloada si promova pe YouTube, de exemplu, trebuie folosit serviciul platit care costa $30 pe an.

Apoi, se poate trece la realizarea primului filmulet (click pe Create Video):

Se alege apoi un template. Pentru acest exemplu am ales chiar primul, The Animoto Original.

Se da click pe Create. Apoi se trece la uploadarea imaginilor ce vor alcatui filmuletul.

Pentru acest filmulet am folosit imagini deja existente pe blog in cadrul articolelor:

Se insereaza textele si se stabileste ordinea de afisare a lor si a imaginilor.

Apoi, se poate alege o muzica de fundal din colectia serviciului, ceea ce ne scuteste de probleme legate de copyright. Am ales destul de repede (nu neaparat cea mai potrivita :) ), dupa care am trecut la finalizarea filmuletului. Mai trebuie completate titlul si o descriere si, in final, se poate incepe compilarea care dureaza in jur de 5 minute.

Si, iata rezultatul:

Concluzia este ca Animoto este un tool foarte simplu si la indemana oricui pentru realizarea de filmulete de prezentare si de promovare. Nu necesita mari aptitudini de designer, iar rezultatul este chiar bun.

Ce parere aveti despre Animoto? Stiati de acest serviciu? Il veti folosi?

[Animoto]

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

Marian July 13, 2010 at 5:57 pm

Excelenta idee. Un astfel de filmulet de promovare am sa realizez si eu cind timpul imi va permite.

Florin July 13, 2010 at 6:53 pm

Intr-adevar, filmuletul pare destul de profesional, efectele sunt ok fara sa “kitch-uiasca” rezultatul final. Dar aia 30$… c’moon.. Ce blogger incepator-mediu e dispus sa plateasca suma aia? Poate daca as castiga lunar cel putin 100$ pe luna din blogging as fi tentat sa dau suma aia dar pana atunci sunt tentat mai repede sa invat sa editez eu singur ceva…

BloggerIn July 13, 2010 at 7:06 pm

@Florin – Si varianta free e destul de ok si poate fi folosita. Pentru cineva care foloseste promovarea video intensiv $30 pe an nu reprezinta o investitie atat de mare.

Florin July 13, 2010 at 8:04 pm

am incercat si eu ceva : http://animoto.com/play/WhWQBOnkmoFKZFuiqOHkmA ; dar nici macar nu mi-au pus toate pozele si tot textul: 30 secunde… deh! Ideea e foarte buna, si cred ca o sa lucrez la un filmuet de prezentare “hand-made”. Cu toate ca nu cred ca o sa reusesc sa reproduc efectele vizuale oferite de animoto… sper sa iasa ceva interesant :)

BloggerIn July 13, 2010 at 10:49 pm

@Florin – Foarte tare! Nu am mai ascultat de mult Ada Milea :)

Florin July 13, 2010 at 10:56 pm

Exact ce ma gandeam, melodia loveste perfect: Chiar daca cel care vizioneaza filmuletul de prezentare nu e fan infocat Ada Milea, cel care se uita la el isi face o prima impresie buna despre autorul blogului. Bineinteles, raportat la target-ul pe care il doresc.

Am observat ca e o problema cu target-ul… mai ales pe blogger. Sunt multe multe fetite cu fundite care atunci cand postezi ceva despre dragoste sunt foarte entuziasmate si isi dau toate cu parerea. Dar daca fac o postare mai… “elevata” (de exemplu daca as vorbi desre… Ada Milea) nu se mai inghesuie nimeni sa comenteze :D

Bogdan Anghelina July 15, 2010 at 1:31 pm

Dacă ar putea fi salvat și în PC ar fi mai mult de cât perfect astfel ce pot face cu el ? Sa dau codul embed altor persoane să-l posteze, ei na. Dacă îl puteam urca pe Youtube ori pe Trilulilu și alte servicii de videosharing românești aș fi avut ca target utilizatorii fideli ai acelui site așa nu e mare șpil :) .

BloggerIn July 15, 2010 at 3:08 pm

@Bogdan Anghelina – Pentru asta e versiunea platita :)

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: