Ce am invatat din victoria Spaniei la Campionatul Mondial

by BloggerIn on July 12, 2010

Inca de la inceputul Campionatului Mondial mi-am desemnat ca favorita personala echipa Spaniei. A fost alegerea fireasca avand in vedere ca sunt un admirator al stilului de joc al Barcelonei. Bineinteles, a mai fost si Argentina cu Messi, dar s-a dovedit ca nu era cazul.

Nu voi intra in detalii tehnice legate de modul in care a jucat Spania dintr-un motiv foarte simplu: nu ma pricep la asta, sunt doar microbist. Dar voi enumara cateva lucruri pe care le-am invat privind meciurile Spaniei si care pot fi aplicate in blogging.

Perseverenta

Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru pe care l-a facut Spania este ca a perseverat in stilul ei. Indiferent de situatia in care s-a gasit la un moment dat, a mers inainte in acelasi fel.

La fel, in blogging, perseverenta e esentiala. Odata aleasa nisa trebuie mers inainte si astfel se vor obtine maximum de rezultate.

Rabdare

Diferenta dintre echipele bune si echipele mari este ca cele din urma au rabdare. Nu se precipita. Isi cunosc perfect potentialul si valoarea. Si in final ies victorioase.

Orice blogger trebuie sa aiba rabdare. Rezultatele nu vin, decat foarte rar, de la o zi la alta. Increderea in fortele proprii si constientizarea valorii pe care articolele o ofera cititorilor trebuie sa fie factori care sa cultive si sa stimuleze rabdarea.  

Organizare

Spania a castigat si datorita organizarii echipei. Fiecare component al echipei a stiut ce trebuie sa faca, atat in fazele de atac cat si in aparare, atat in momentele in care echipa era in avantaj cat si atunci cand avea nevoie sa marcheze.

Blogging-ul, in cea mai mare parte a sa, nu este un act artistic. Are nevoie de organizare. Fiecare articol scris trebuie sa aiba un scop, trebuie sa se integreze in cadrul general.

Calitate

Calitatea jucatorilor, adaugata la cele de mai sus, aduce in mod inevitabil succesul. Reprezinta cireasa de pe tort. Jucatori fantastici ca Xavi, Iniesta, David Villa pot aduce acel plus care face diferenta.

In acelasi mod, articolele de calitate pot ridica un blog si pot inscrie puncte valoroase in perceptia cititorilor.

Noroc

Orice echipa are nevoie si de noroc. Aceeasi jucatori care nu au avut noroc in semifinala cu Inter Milano, au fost rasplatiti la acest Campional Mondial. Sa ne gandim doar ce s-ar fi intamplat daca Paraguay ar fi marcat lovitura de departajare de care a beneficiat in sferturile de finala.

Si bloggerii au nevoie de noroc. De cele mai multe ori norocul ni-l facem singuri, dar uneori depinde si de altii. O referire a blogului pe un site popular, de exemplu, poate declansa un val de link-uri si vizitatori care sa ridice blogul la un nivel neasteptat.

Cu cine ati tinut la Cupa Mondiala? Ce parere aveti de Spania? Credeti ca se poate invata ceva din fotbal?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 1 comment… read it below or add one }

tu26dor July 12, 2010 at 10:24 pm

Foarte interesanta si reusita comparatia. Toata stima.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: