Analiza de blog #8: Balaceanca.net

by BloggerIn on July 9, 2010

Dupa ce saptamana trecuta am analizat lacapulpodului.blogspot.com, un blog personal interesant, saptamana aceasta este randul unui blog, Balaceanca.net, pe care scriu mai multi autori reuniti sub numele de ”Clanul Balacenilor”.

Design

Tema WordPress este placuta si curata, potrivita pentru un astfel de blog.

Nu am gasit o explicatie pentru simbolul folosit in header, dar ma gandesc ca e un simbol a clanului Balacenilor sau pur si simplu un logo al blogului. Motto-ul e excelent.

Sugestii de imbunatatire nu am foarte multe. Se vede ca blogul e foarte lucrat si ca proprietarul/proprietarii ii acorda o mare atentie.

Totusi, cred ca sidebar-ul e putin prea incarcat astfel incat pagina unui articol se lungeste foarte mult. Tot legat de sidebar, cred ca ar fi util sa apara si Subscribe by email.

Domeniu

Domeniu e bine ales si exprima clar identitatea blogului. In general, cred ca domeniile “.ro” sunt mai potrivite pentru blogurile scrise in limba romana, dar, in acest caz, domeniul “.net” e inspirat.

Continut

Balaceanca.net este un blog de opinie. Din articolele pe care le-am citit reiese o anumita revolta legata de societatea in care traim, revolta pe care o simt si eu uneori. Articolele sunt bine scrise si documentate, iar filmuletele foarte interesante. Imaginile sunt excelent alese.

Optimizare

Din cate am observat blogul nu targeteaza anumite cuvinte cheie. In schimb e promovat pe Twitter, Facebook, YouTube si Flickr. Din cate imi dau seama autorul a folosit articolul Cum sa optimizezi pagina de fani de pe Facebook, ceea ce ma bucura :)

Monetizare

Blogul recomanda articole de pe Military-shop.ro. Locul de plasare al bannerului e bine ales si cred ca rezultatele de pe urma afilierii sunt bune.

Pentru reclamele Google afisate in sidebar sugerez customizarea culorilor, in cazul reclamelor text, astfel incat sa se incadreze mai bine in blog. De asemenea, astfel de reclame pot fi puse si in cadrul articolelor.

Tot legat de reclamele din sidebar, observ ca exista mai multe zone. O sugestie ar fi unificarea lor in cel mult doua sectiuni astfel incat atentia cititorilor sa nu fie dispersata.

Concluzie

Balaceanca.net este un blog excelent, cu continut interesant si foarte bine lucrat. Cred ca multi bloggeri incepatori ar putea sa viziteze acest blog si sa studieze partea de design si cea de monetizare.

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Leave a Comment

Previous post:

Next post: