7 modalitati de a arata ca va respectati cititorii

by BloggerIn on July 8, 2010

Daca incercati sa puneti bazale unui blog popular trebuie in mod imperativ sa acordati o mare atentie cititorilor. A arata respect e un pas important spre a castiga respect si spre a transforma un cititor ocazional intr-unul fidel.

Iata cateva sugestii de modalitati prin care puteti castiga respectul cititorilor:

1. Nu folositi introduceri lungi si plictisitoare; intrati direct in subiect. Toata lumea e grabita. Fiecare cititor doreste sa ajunga cat mai repede la informatia relevanta. Asa ca, de fiecare data cand incepeti sa lucrati la o introducere, ganditi-va daca e intr-adevar necesara.

2. Puneti pe primul loc calitatea, nu cantitatea. Exista o presiune permanenta de a publica cat mai multe articole. Fie ca e vorba de cateva posturi pe saptamana sau de cateva pe zi. E important sa publicati doar atatea articole cate puteti scrie bine. Daca puteti scrie un articol de calitate pe saptamana, atunci publicati doar un articol pe saptamana. Cititorii vor intelege si aprecia acest lucru.

3. Oferiti valoare. Fiecare articol pe care il scrieti trebuie sa ofere un raspuns, o solutie la o problema, sa transmita un mesaj.

4. Scrieti simplu si clar. Asigurati-va ca ideea sau ideile pe care vreti sa le comunicati sunt clar exprimate. Un sfat elementar este de a nu incerca sa comunicati mai mult de una-doua idei principale. De asemenea, cititi si recititi articolul inainte de a-l publica. Intrebati-va daca cititorii vor putea urmari firul logic al articolului de la inceput pana la sfarsit.

5. Dati culoare articolelor. Indiferent de nisa in care activati, incercati sa introduceti elemente care sa rupa monotonia informatiei prezentate. Pot sa fie pareri personale, preferinte, glume, ironii, etc.

6. Mentineti articolele la dimensiuni rezonabile. Articolele lungi, chiar daca sunt bine scrise, plictisesc cititorii. Chiar daca aveti informatie pentru un articol de 1000 de cuvinte, alegeti doar ce e mai important si limitati-va la 500-600 de cuvinte.

7. Evoluati! Foarte multi bloggeri se intreaba de ce blogul lor nu mai are succesul pe care il avea odata. Raspunsul e simplu: pentru ca scriu la fel si prezinta aceeasi informatie. O modalitate subtila de a castiga respectul cititorilor este a deveni din ce in ce mai buni in domeniul in care activeaza blogul. Acest lucru presupune studiu continuu, munca de documentare permanenta si perseverenta. Nu e usor, dar asigura succesul pe termen lung. Si respectul cititorilor, bineinteles!

Cum aratati ca va respectati cititorii?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 1 comment… read it below or add one }

Florin July 11, 2010 at 2:14 pm

Foarte bune sfaturile din acest articol, majoritatea le puneam si eu in aplicare, poate chiar fara sa imi dau seama. Ce mi s-a parut cel mai important din ce ai spus este faza cu evoluarea, degeaba ajungem intr-un anumit punct daca nu reusim sa ne mentinem “sus” .

O alta modalitate de a arata ca imi respect cititorii este prin a raspunde la commenturi. Astfel nu numai ca reusesc sa le arat ca parerile lor nu sunt doar vorbe in vant ci ii provoc sa revina si sa comenteze in continuare. :D

Leave a Comment

Previous post:

Next post: