Analiza de blog #7: lacapulpodului.blogspot.com

by BloggerIn on June 27, 2010

In principiu mi-am propus sa fac maxim o analiza pe saptamana, din lipsa de timp, dar si pentru ca nu imi doresc ca BloggerIn.ro sa aiba ca scop principal analiza altor bloguri. Saptamana aceasta fac o exceptie pentru ca am ramas putin in urma si s-au adunat multe cereri.

Voi analiza in continuare un blog cu personalitate puternica, lacapulpodului.blogspot.com.

Design

Din capul podului :) sau locului trebuie sa spun ca paleta de culori mi se pare prea intunecata. E prea mult negru. Un fundal mai deschis, poate un gri, ar face blogul mai placut si mai usor de citit. Pe de alta parte, culorile s-ar putea sa se potriveasca cu targetul blogului. Asa ca ramane la latiditudinea proprietarului daca le schimba sau nu.

Headerul este interesant si subtil. Folosirea acronimului LCP mi se pare de asemenea inspirata.

Mai am si alte sugestii de modificari:

  • Nu exista un meniu principal. Desi nu e obligatoriu sa existe, ar fi util un meniu cu macar cateva optiuni: Home, Despre, Contact.
  • Ar trebui sa existe pagini de About si de Contact. Daca nu exista, legatura cu cititorii este asemenea unui pod rupt (ca sa ma exprim in ton cu sloganul blogului).
  • In sidebar, cred ca ar trebui adaugata o sectiune cu categorii. Acestea definesc intr-o oarecare masura subiectul blogului.
  • Tot in sidebar, ar fi util sa existe o sectiune cu cele mai citite articole.
  • In paginile secundare, ar putea sa apara Articole pe aceeasi tema.

Domeniu

Cum am mai spus de multe ori nu sunt un fan al blogurilor gazduite de blogspot sau wordpress. Cred ca e clar de ce.

Continut

Articolele sunt interesante si mi-a facut placere sa citesc cateva, dar nu imi este clar care este tema principala a blogului. Din cate imi dau seama este un blog personal care abordeaza teme diverse. Pentru vizitatorul ocazional acest lucru poate sa fie derutant, de aceea cred ca e necesara o pagina de About/Despre, care sa prezinte o imagine de ansamblu asupra blogului.

Optimizare

Din punct de vedere SEO, blogul nu e este optimizat. Un prim pas ar fi folosirea unui titlu pentru paginile blogului (pe langa “LCP”) si folosirea tagurilor meta description si keywords

Monetizare

Sub header exista o zona de afisare de reclame Google. Din experienta proprie, cred ca numarul de clickuri este destul de mic, iar veniturile nesemnificative. O solutie mai buna ar fi folosirea formatului 336×280 sau 300×250 in cadrul articolelor.

Concluzie

Lacapulpodului.blogspot.com este un blog interesant, cu personalitate. In acest moment cred ca ii lipseste o mai clara definire a scopului si a temelor abordate, dar este un aspect care se poate rezolva usor. Succes in continuare!

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Florin July 5, 2010 at 6:46 am

Multumesc pentru analiza, voi lua in considerare sfaturile pe care mi le-ai dat. Aveam demult in gand sa fac meniuri, dar asta inseamna o redesenare a blogului si vreau sa ma gandesc bine inainte de a implementa o solutie.

relansat July 6, 2010 at 6:39 pm

ai putea sa faci o analiza si blogului meu?
mersi frumos :)

Florin August 24, 2010 at 11:15 pm

Am rezolvat unele “probleme” expuse de tine. Iti multumesc inca o data pentru sfaturile tale :)

BloggerIn August 25, 2010 at 8:20 am

@Florin – Imi place rezultatul!

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: