Analiza de blog #6: FilmeDocumentare.com

by BloggerIn on June 25, 2010

Am ramas putin in urma cu analizele de bloguri (cererea e mare) asa ca voi incerca sa recuperez cu articolul de astazi si cu cele din zilele urmatoare. Am ajuns la FilmeDocumentare.com, unul din cele interesate bloguri pe care le-am vizitat in ultima vreme.

Design

Design-ul este simplu si permite vizitatorului sa se concentreze pe continut. Logo-ul este curat, iar motto-ul mi se pare foarte inspirat. In general, se observa preocuparea autorului de a imbunatati constant blogul si de oferi cat mai multa valoare cititorului.

Pe langa faptul ca tema cu 3 coloane ma deruteaza putin (prefer temele cu 2 coloane), iata cateva sugestii de modificari:

  • In meniul principal, ordinea paginilor ar putea fi imbunatatita. Un exemplu: Home, Lista documentare, Download documentare, Intrebari si raspunsuri, Despre site, Contact.
  • In sidebar, nu sunt clare modulele/sectiunile. Apar titluri si fonturi de diverse marimi. Ar fi mai bine daca fiecare modul ar incepe, de exemplu, cu un un element vizual cum este cel de la Invata din filme.
  • Sectiunea de cautare, care este foarte importanta pentru orice blog, ar trebui scoasa mai mult in evidenta. Poate pus un titlu deasupra casutei de cautare.
  • Cred ca ar trebui scoasa sectiunea Comenteaza! Ce spui tu conteaza si pusa intr-o pagina separata.
  • Reclama Google din sidebar nu arata prea bine cand apar reclame text. Se poate alege sa apara doar bannere.
  • In paginile cu detalii despre fiecare documentar, font mai mare pentru sugestii de alte documentare le0ar face mai vizibile.
  • O sugestie mai radicala: sa se renunte la cele 3 coloane ale temei, iar ceea ce apare in prima coloana sa fie pus, o parte, in sidebar (coloana a 3-a) si o parte in footer.

Domeniu

Numele domeniului, FilmeDocumentare.com, exprima exact nisa in care este blogul. Daca autorul este serios in a investi in acest blog, il sfatuiec sa cumpere si domeniul .ro. Un motiv ar fi acela de a nu se trezi cu o concurenta nedorita.

Continut

Ce imi place la FilmeDocumentare.com este ca nu afiseaza doar niste filmulete, ci ofera si explicatii bine documentate si bine scrise. Am urmarit cu placere numeroare documentare si o voi face in continuare. Concluzia, continutul este excelent.

Optimizare

Am observat ca FilmeDocumentare.com este primul pe Google dupa “filme documentare” si pe locul 4 dupa “film documentar“, ceea ce e foarte bine. In mod clar, contribuie la asta si numele domeniului, nu doar continutul.

Si la acest capitol am cateva recomandari:

  • In titlul fiecarui articol trebuie inclus numele blogului. Asadar, in loc de Viata lui Buddha sa apara Viata lui Buddha – Filme Documentare sau Filme Documentare – Viata lui Buddha. Acest lucru se poate face foarte usor cu All-In-One-Seo Plugin.
  • Fiecare articol ar trebui optimizat dupa numele documentarului la care se adauga cuvantul “documentar”. Astfel se va asigura un trafic targetat dupa multe cuvinte cheie.

Monetizare

Cel mai simplu mod de monetizare a unui astfel de blog este folosind Google Adsense. Pe langa reclama din bara laterala mai pot fi afisate reclame si in fiecare articol.

O alta sugestie ar fi sa se promoveze carti (prin afiliere). Adica pentru fiecare documentar sa se sugereze, daca e posibil, una sau mai multe carti care sunt relevante pentru subiectul documentarului.

Concluzie

Concluzia este ca FilmeDocumentare.com este un blog excelent si sunt convins ca va avea un succes din ce ince mai mare. 

Ce parere aveti de FilmeDocumentare.com? Ce va place? Ce nu va place? Cum credeti ca ar putea fi imbunatatit?

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

Ceochy June 25, 2010 at 4:17 pm

Tare-mi place sectiunea analizelor de blog :D si ma bucur c-ai prezentat FilmeDocumentare.com fiindca nu prea sunt alte site-uri unde sa poti gasi atatea analize de filme documentare si in plus sa fie si bine gandite. Dupa cum spuneai si tu, fontul sa fie mai mare, blogul sa fie impartit pe doua coloane. Eventual chiar o schimbare a culorilor? Adica numele categoriilor sa fie cu negru, nu cu albastru. Sau cu un albastru mai inchis, sa inspire mai multa sobrietate.
In rest, toate aprecierile mele! :)

BloggerIn June 27, 2010 at 8:51 am

@Ceochy – Ma bucur ca va place. Si eu am vrut sa sugerez schimarea culorii fontului. Albastru acela nu e tocmai pe gustul meu.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: