Analiza de blog #5: tu26dor.blogspot.com

by BloggerIn on June 16, 2010

Dupa o saptamana de pauza, revin cu o noua analiza de blog. Este vorba de un alt blog personal: tu26dor.blogspot.com.

Design

Imi place header-ul. E inspirat si se potriveste cu motto-ul. Cred ca ar putea fi pus mai bine in evidenta de un background intr-o singura culoare si putin mai deschis. 

Sidebar-ul mi se pare putin prea incarcat. Iata cate elemente care cred ca ar trebui scoase:

  • Google Translate – traducerile pe care le face sunt atat de slabe incat ma indoiesc ca cineva care nu vorbeste limba romana ar putea sa intelegea ceva.
  • Ceasul – tine putin si de strategie. Toti cititorii sunt grabiti, nu e nevoie sa le amintim cat e ceasul :)
  • Bannere - sunt prea multe. E indicat sa sa nu fie mai mult de 5-6, altfel devine obositor si atrag atentia cititorului de la continut.
  • Citeste-i si pe ei - e o sectiune care se intinde prea mult.

Tot legat de sidebar, cred ca primul lucru care ar trebui sa fie afisat este Despre mine. De asemenea cred ca ar trebui sa apara Subscribe by email.

Un alt sfat: e bine ca pe prima pagina sa apara doar inceputul articolelor. De exemplu, 2-3 paragrafe si o imagine. Folosind aceasta metoda se previne penalizarea de continut duplicat de la Google si creste si numarul de pagini vizitate de catre cititori.

Domeniu

Cred ca e destul de clar pana acum ca nu sunt un fan al blogurilor gazduite de blogspot sau wordpress. Iata de ce.

Continut

Imi place tonul optimist, indiferent de tema abordata. E nevoie de asa ceva. Mai ales in societatea sumbra (din punct de vedere economic si nu numai) in care traim. Imaginile sunt si ele foarte inspirate. Pe scurt, tu26dor.blogspot.com e un blog care merita citit.

Optimizare

Am facut trei cautari pe Google dupa “tudor enea“, “tu26or” si “enea“, iar rezultatele au fost foarte bune: locul 1 pentru primele doua si 11 (primul de pe pagina a doua) pentru al treilea. Cred ca e bine pentru un blog personal. Foarte multe optimizari nu isi au rostul.

Monetizare

Am vazut ca sunt multe bannere pe blog, dar cred ca doar o mica parte sunt platite. O reducere a numarului lor si o asezare mai buna ar creste valoarea si cererea.

De asemenea, un sfat valabil pentru toata lumea, orice banner afisat trebuie sa fie monitorizat (numar de afisari si numar de click-uri).

Concluzie

Mi-a facut placere sa analizez si sa citesc tu26dor.blogspot.com. Cred ca e un blog care merita urmarit. Cateva modificari pe partea de design il pot face si mai atractiv pentru cititori.

Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 6 comments… read them below or add one }

Stefan Murgeanu June 16, 2010 at 4:40 pm

perfect adevarat in ceea ce priveste google translate: da numai aiureli fara sens :)

Florin June 16, 2010 at 7:27 pm

Daca nu e dispusa sa renunte la toate bannerele si widgeturile din bara laterala poate mari latimea efectiva a blogului si poate afisa widgeturile si bannerele pe doua coloane, in partea dreapta. Mi se pare o solutie eficienta si nici nu cred ca ar afecta foarte mult partea de design.

tu26dor June 16, 2010 at 8:17 pm

Iti multumesc mult pentru analiza sincera si corecta asupra blogului personal. In cel mai scurt timp voi efectua modificarile si sunt convins ca totul va arata mult mai interesant pentru cititori. Te salut cu respect.

Horia June 16, 2010 at 8:41 pm

Sunt si eu interesat de o analiza a blogului meu. Am trimis datele. Cred ca esti aglomerat de cereri, dar ai putea sa-mi spui daca il ai in vedere pentru viitorul apropiat? Multumesc.

Dan Patrascu June 17, 2010 at 11:14 pm

As fi foarte curios sa-ti stiu parerea referitoare la blogul meu :) Chiar sunt curios in ce masura respecta sau nu criteriile tale de evaluare.

BloggerIn June 18, 2010 at 8:55 am

@Dan Patrascu – Te-am programat pentru o analiza, catre sfarsitul lui iulie. :)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: