Analiza de blog #2: Disperatul.com

by BloggerIn on May 20, 2010

Dupa ce saptamana trecuta am analizat parfumio.wordpress.com, acum este randul unui alt blog: disperatul.com.

In primul rand imi place designul, chiar daca nu sunt un fan al combinatiei de culori. Este curat si placut. Structura blogului este una clasica, pe doua coloane, ceea ce e foarte ok din punctul meu de vedere.

Am gasit articole interesante, pe care le-am citit cu placere, si, cu siguranta, voi reveni din cand in cand pe Disperatul.com. M-au incantat in mod deosebit imaginile folosite in articole.

In continuare voi puncta cateva aspecte care cred ca ar putea fi imbunatatite.

Pozitionarea blogului

Disperatul.com cred ca are nevoie de o identitate mai clara. E un blog personal care se adreseaza unei anumite categorii de cititori, iar acest lucru ar trebui mai bine scos in evidenta. S-ar putea incepe prin alegerea unui logo mai indraznet si poate prin schimbarea motto-ului.

Primul lucru pe care trebuie sa il faca cineva atunci cand construieste un blog este sa se decida asupra subiectului/subiectelor pe care le va aborda. Din aceastea rezulta numele domeniului, logo-ul si motto-ul. Poate sa fie un blog personal, blog de promovare, blog tehnic, etc., dar e important ca profilul blogului sa reiasa cat mai clar.

E bine de stiut ca, in general, blogurile personale nu au un foarte mare succes. Prin succes inteleg trafic mare, comunitate numeroasa si venituri decente din publicitate. Motivul e foarte simplu: un blog personal nu rezolva nici o problema.

Asa ca nu va asteptati ca blogul vostru personal sa fie un imens succes, decat daca sunteti pregatiti sa va murdariti pe maini si sa abordati subiecte de tabloid, adica sex si scandal. 

Design

Design-ul mi se pare bun. Dupa cum ziceam si mai sus cred ca s-ar potrivi un logo mai indraznet, iar motto-ul ar trebui repozitionat.

Prima pagina e putin terna. O solutie la indemana ar fi afisarea pozelor din fiecare articol si pe prima pagina. Legat de meniu, as merge pe o abordare mai clasica si le-as ordona cam asa: Home, Despre mine, Parteneri, Contact.

In Internet Explorer tema are mici probleme. De exemplu, Blogroll-ul nu se afiseaza bine.

Romgleza

O problema, care se regaseste si pe BloggerIn.ro, este folosirea amestecata de cuvinte din limba romana si engleza. In loc de Search/Recent Comments/Blogroll ar fi mai potrivite Cautare/Comentarii recente/Recomandari.

Cam asta ar fi. Mi-a facut placere sa analizez Disperatul.com si ii doresc autorului mult succes. Daca sunteti interesati de o analiza (subiectiva) a blogului vostru ma puteti contacta aici.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Disperatul May 20, 2010 at 10:26 pm

Multumesc mult, in cel mai scurt timp o sa fac modificarile necesare…. Ramin recunoscator pentru analiza ;)

Bogdan Anghelina May 22, 2010 at 8:34 pm

Bun mă! În sfârșit, pentru prima oară întâlnesc un tip care recomandă folosirea unei singuri limbi pe blog. Acum e în trend să scri în română și să ai tema blogului în engleză sau invers… ori să amesteci cuvinte englezești prin textul scris pentru a fi mai “trendi” sau nu știu pentru ce dar întâlnesc tot mai des asta. Sunt total împotriva acestor lucruri, atunci când m-am hotărât să-mi fac blog în limba română am hotărât că voi traduce și tema și wordpress-ul și tot ce va fi nevoie încât să nu pun un român care nu cunoaște limba engleză deloc să se scarpine cu mâna dreaptă la urechea stângă când dă de “Search in my blog” ori “This keywords dosen`t exist here” etc.

Cât despre analize, încearcă să le faci mai detaliate. Eventual să precizezi dacă subiecții scriu sau nu cu diacrticice, folosesc sau nu o paletă largă de culori ș.a.

BloggerIn May 23, 2010 at 8:10 am

@Bogdan Anghelina – Multumesc pentru sfaturi. Inca incerc sa gasesc cea mai buna varianta pentru a face astfel de analize. Ma gandesc sa fac un sablon cu puncte de urmarit pe care se le analizez pentru fiecare blog.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: