Cat de des sa public pe blog?

by BloggerIn on May 6, 2010

Cei care incep sa construiasca un blog isi pun mai devreme sau mai tarziu aceasta intrebare: cat de des sa scriu si sa public articole pe blog? La o prima privire, raspunsul e simplu: cat mai des. Exista insa si alte aspecte care ar trebui luate in considerare.

Din punct de vedere cantitativ, daca vrei sa cresti un blog si o comunitate in jurul lui, frecventa cu care publici articole e foarte importanta. Cateva reguli nescrise din blogosfera spun cam asa:

  • Pentru a obtine maximum de crestere intr-o perioada de timp trebuie sa fie publicate 3-5 articole pe zi.
  • Pentru o crestere sustinuta cel putin 1 post pe zi.
  • Pentru o crestere normala de 2-3 ori pe saptamana.
  • Pentru intretinere cel putin 1 data pe saptamana.
  • Mai putin de 1 data pe saptamana seamana a abandon.

Aceste reguli pot fi insa nuantate:

Mai putin poate insemna mai mult sau “The Power of Less”

Decat sa publici 5 articole intr-o zi din care 4 sunt filmulete sau posturi foarte scurte, mai bine publica un post de calitate, mai lung, mai cuprinzator, mai atractiv pentru cititori. Trebuie sa se tina seama si de faptul ca motoarele de cautare indexeaza mai bine articolele de cel putin 300 de cuvinte.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina seama este faptul ca daca se trimit notificari pe email cititorilor fideli, 4-5 articole pot insemna tot atatea mailuri trimise. Pentru o persoana care primeste in general multe mailuri acest lucru va fi probabil deranjant. Dupa cum spuneam si alta data, un cititor fidel se castiga greu dar se pierde usor.

Publica doar cand ai ceva de comunicat

A publica doar pentru a va face norma este o mare greseala. Publicati doar cand aveti continut de calitate de comunicat si ganditi-va ca fiecare articol ramane pe blog mult timp si va reprezinta.

Optimizeaza articolele publicate

Articolele publicate e bine sa fie optimizate. Numai prin optimizare se poate obtine trafic constant de pe motaorele de cautare. De asemenea, nu uitati sa faceti linking intern catre alte articole relevante.

Alege momentul potrivit

Nu exista un moment potrivit universal. Acesta depinde de cititorii targetati, de momentul in care acestia sunt disponibili online si sunt dispusi sa acceseze articole de genul celor pe care le publici pe blog. 

Momentul publicarii trebuie ales in asa fel incat posturile sa aiba impact maxim. Trebuie sa se tina seama atat de ziua din saptamana dar si de ora. De exemplu, pentru blogurile de business cele mai bune zile de publicat sunt marti, miercuri si joi, iar ca interval orar, inainte de masa.

Concluzie: In faza de inceput, tentatia de a scrie multe posturi e foarte mare. Desi, in mod normal, acesta este drumul pentru a atrage trafic, publicarea multor articole poate sa aduca si deservicii. Cel mai important e sa se aloce suficient timp pentru fiecare articol astfel incat calitatea sa primeze cantitatii.

Cat de des publici pe blogul tau?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 6 comments… read them below or add one }

Pavel May 6, 2010 at 7:48 pm

1 pe zi, cel putin. Am zile cand pun doua si zile, rare, cand am 3 sau, prin excelenta, 4 :P

Disperatul May 6, 2010 at 7:50 pm

Public in medie 3 articole pe saptamina, nu mai mult, nu mai putin :D

andrei May 6, 2010 at 7:51 pm

Cred ca cel mai bun raspuns este ‘cand ai ce posta’. Daca nu ai subiecte bune si totusi postezi de 3-5 ori pe zi, nu rezolvi nimic.

Florin May 7, 2010 at 2:47 am

cam o data, de doua ori pe saptamana pe saptamana.

Pavelionut December 10, 2010 at 10:28 am

incerc pe cat posibil sa nu ma las dus de val si sa piblic ce simt, nu mai mult de o data pe zi. De cand am descoperit blogul tau m-a ajutat foarte mult. Multumesc a te gandesti la noi si succes

BloggerIn December 10, 2010 at 10:30 am

@Pavelionut – Multumesc pentru aprecieri :)

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: