Noul buton Like de la Facebook – O buna oportunitate de promovare

by BloggerIn on April 22, 2010

Facebook tocmai a lansat un nou buton Like care care va putea fi folosit pe orice site si blog in mod similar cu buton Like din paginile Facebook. Aceasta permite utilizatorilor sa adauge articole, link-uri, produse care le plac direct in paginile personale.

Butonul Like face parte dintr-o colectie de widget-uri denumite Social Plug-ins care pot fi utilizate in orice pagina web. Pe langa Like, mai exista Recommendations care arata ce pagini citesc prietenii tai, Activitity Stream care este o versiune simplificata a feed-ului vizitatorului din pagina de Facebook, si Facebook Bar, un toolbar care poate fi afisat de detinatorii de bloguri/site-uri in partea de jos a paginii si care contine informatiile furnizate de celelalte widget-uri.  

Aceaste noi unelte puse la dispozitie de Facebook reprezinta o excelenta oportunitate de a promova continutul unui blog. Este interesat de urmarit si cu ce rezultate.

Sa vedem cum se implementeaza un buton Like pe un blog WordPress.

Mai intai se merge in pagina de dezvoltare Facebook, unde se poate face customizarea butonului. Pentru URL se introduce <?php the_permalink();?>.

Apoi se da click pe butonul Get Code. Se observa ca exista doua versiuni ale butonului Like, una care foloseste iframe-uri si una care foloseste Javascript. Versiunea Javascript are mai multe functionalitati dar are nevoie de Facebook JavaScript SDK. Sfatul meu e ca intr-o prima faza sa folositi versiunea cu iframe.

Se copiaza codul rezultat si se insereaza in template-ul paginii.

Atentie! Este necesara urmatoare corectura: in loc de
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=%3C%3Fphp+the_permalink%28%29%3B%3F%3E&amp; 
trebuie scris 
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?php the_permalink();?>&amp;

Apoi se plaseaza codul in template-ul blogului. Pentru Thesis, modificarea se face in custom_functions.php cam asa:

function post_footer() {
 if (is_single())
 {
 ?>
<iframe src="
http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?php the_permalink();?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=like&amp;colorscheme=light" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:20px"></iframe>
 <?php
 }
}

add_action(‘thesis_hook_after_post’, ‘post_footer’);

Rezultatul il poti vedea sub acest articol, iar daca dati click pe Like vei vedea si mesajul care apare in pagina ta de Facebook.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 13 comments… read them below or add one }

vlad April 23, 2010 at 9:20 am

Salut,
Iti citesc cu atentie posturile, am dat de blogul tau chiar de cand am lansat filmedocumentare.com, asa ca mare parte din directia site-ului e ghidata dupa sfaturi de aici. Am insa o mare problema. Continutul site-ului meu este clonat incet-incet pe un alt site, pe al carui admin nu am reusit nicicum sa inteleaga ca ce face este ilegal. Multe din textele de pe site-ul meu sunt traduceri proprii de recenzii, cele mai multe imagini sunt, la fel, create de mine, in total petrec ore in sir zilnic sa fac playlisturi si scotocesc dupa filme pe net, ca sa am continut gratuit de calitate. Intrebarea e: stii vreun plugin de wordpress cu care sa incorporez pe site filme youtube si google cu watermarkul meu? Am proplayer, dar nu functioneaza decat pentru youtube, nu si google. scuze de post lung si mersi, astept un raspuns

vlad April 23, 2010 at 9:22 am

am uitat de clona: documentare.org

BloggerIn April 23, 2010 at 9:44 am

@vlad – In primul rand, ma bucur ca te ajuta articolele mele.

Nu stiu de un astfel de plugin, dar voi face un research si te anunt.

Referitor la faptul ca blogul tau iti este clonat, stiu ca e neplacut, dar nu trebuie sa iti faci mari probleme. De obicei, cei care fac acest lucru se plictisesc repede. Dupa cel mult doua-trei luni te va lasa in pace.

Blogul tau e foarte interesant si cred ca va avea succes. Probabil ca il susti cu pasiune, ceea ce cu siguranta lipseste celui care te cloneaza. Cititorii simt asta si te vor prefera intotdeauna.

BloggerIn April 24, 2010 at 12:30 pm

@Vlad – Am gasit urmatoarele plugin-uri care s-ar putea sa te ajute: ProPlayer Wordpress Plugin, Vooddo Plugin, WP Watermark. Anunta-ma daca ti-au fost de folos.

vlad April 24, 2010 at 12:54 pm

ProPlayer il am si acum instalat, insa functioneaza oarecum arbitrar (clipurile de youtube ruleaza, cele de google video, uneori. de cele mai multe ori imi afiseaza image preview la film, dar spune ca nu poate rula clipul). Nu stiu tie cum iti functioneaza pentru video-uri de google. Ar fi de un real folos sa functioneze 100% proplayer.Iar WP Watermark si Vooddo le testez azi. Mersi mult si astept opinia ta pe proplayer (vezi aici http://filmedocumentare.com/download-documentar/ cum arata un clip de youtube cu watermark)

marko September 30, 2010 at 11:48 am

este vreun program care te lasa sa dai like de cate ori vrei u?

BloggerIn September 30, 2010 at 12:07 pm

@marko – Nu stiu sa fie, dar asta nu inseamna ca nu exista :)

supermarius January 16, 2011 at 1:04 am

unde anume se pune -ul ?! in ce fisier/locatie? de zici “Apoi se plaseaza codul in template-ul blogului”

BloggerIn January 16, 2011 at 9:32 am

@supermarius – Pentru Thesis am prezentat cum se face. Pentru alte template-uri trebuie mers in partea de administrare -> Appearance -> Editor. In functie de unde se doreste plasarea codului se alege un fisier si se insereaza codul. Un loc bun ar fi in fisierul single.php.

claubogdy February 22, 2011 at 6:44 pm

Buna seara
Am si eu o problema :am incercat pe facebook prosport sa dau LIKE si nu mi se activeaza optiunea asta ca sa zic asa.
Oare de ce ?
Ma puteti ajuta va rog?

BloggerIn February 23, 2011 at 7:36 am

@claubogdy – Ce inseamna ca nu se activeaza? Nu apare butonul?

Mihai Voiculescu March 1, 2011 at 5:04 pm

BloggerIn mai ramane o singura chestie de rezolvat si pe care eu unul inca nu am gasit solutie. Este vorba de imaginea pe care ti-o asociaza facebook la articolul caruia ii dai like. La share, se stie, iti puteai alege, dar la noul like ? Si pe pagina lor nu au adaugat un tag nou de genu image, img sau ceva similar.

BloggerIn March 1, 2011 at 5:34 pm

@Mihai Voiculescu – M-am lovit de acceasi problema. Sper sa apara o solutie in curand.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: