Cum sa iti promovezi Blog-ul prin intermediul Youtube!

by BloggerIn on April 16, 2010

Promovare YoutubeAcest articol este prezentat de Melinte Stefan care scrie lucruri interesante pe blogul lui, MelinteStefan.blogspot.comEl Almanahe, Tu Almanahe, Eu Blog.

In urmatoarele randuri voi face referire la doua modalitati prin care va puteti promova blog-ul prin intermediul YouTube. Pentru inceput doresc sa precizez faptul ca Youtube-ul este unul dintre cele mai vizitate site-uri web la nivel mondial, dar si din Romania. Daca esti interesat sa iti promovezi blog-ul gratuit ai urmatoarele variante.

1.Varianta “Hit High”:

Aceasta varianta include si putin spam, dar este destul de benefica pentru traficul de pe blog-ul tau.

Alege de pe Youtube video-uri care ating tematica blog-ului tau (alegeti videoclipuri cu 100.000+ views), descarca-le si fa un mic edit prin adaugarea in partea de jos sau la sfarsitul videoclipului numele site-ul tau.

Poate considerati ca aceasta varianta nu este chiar atat de corecta din punct de vedere moral, dar aduce beneficii de amble parti. Vizitatorul poate gasi continut relevant pe site-ul tau despre ceea ce cauta, iar tu primesti trafic in plus.

2. Varianta “Lazy Video”:

Aceasta varianta nu este chiar cea mai usoara, dar poate avea un impact foarte mare asupra publicului larg (mai ales daca folosesti ca limba standard engleza). Trebuie sa recunoastem ca videoclipurile pot fi mult mai “puternice” ca si continut decat textele scrise, totodata ele sunt si usor de procesat.

Astfel, poti transforma subiectele blog-ului tau in videoclipuri pe YouTube, daca prinzi la public poti avea succes intr-un timp foarte scurt, totul tine de planificare si de “sudoarea” pe care o depui atunci cand faci un video.

Videoclipurile sunt mult mai interactive si iti permit sa introduci si alte personaje in poveste, plus ca te ajuta sa te apropii de publicul tau. Impactul vizual este mult mai mare.

YouTube-ul are functia “Share” este destul de dezvoltata, lucru care permite altor persoane sa “imparta” videoclipul tau cu alte persoane, dar implicit si reclama ta.

Daca doriti sa va apucati de aceste metode consultati :

http://www.google.com/support/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=94526 http://www.ehow.com/how_5213565_customize-youtube-channel-layout.html
http://mashable.com/2009/08/02/customize-youtube-channel/

P.S. Pe YouTube se cauta: filmulete amuzante, cu animale (in special pisici), parodie muzicala … more at : http://www.youtube.com/videos?lg=EN&s=pop&t=m

Doresc sa-i multumesc lui Adi pentru ocazia de a scrie acest post. Sper ca vom putea colabora si pe viitor. Astept parerile voastre!

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Andrei Ioanei April 17, 2010 at 9:29 am

Excelent articol ! Chiar acum două zile am folosit prima oară metoda Hit High (bineînțeles fără să-mi dau seama că folosesc o metodă :) ) desigur credeam că am eu idei geniale). O idee poate fi și găsirea filmulețelor cele mai vizionate prin corelarea cu căutările de pe Google. Cele mai populare căutări de pe Google sunt vizibile via Google Trends – și multe au ca rezultat youtube-uri. Bine, asta merge cel mai bine pe căutări în engleză, topul căutărilor în română e neschimbat de 6 ani, în timp ce căutările în engleză sunt foarte dinamice și se schimbă și la câteva ore. Oricum, felicitări pentru articol !

Melinte Stefan April 17, 2010 at 11:49 am

Ma bucur ca ti-a placut ! Nu e chiar o metoda, am inventat-o eu :) )

alexbidam91 May 5, 2010 at 4:38 pm

multumesc BloggerIn.ro . mi-ai dat o idee pentru blogul meu . daca tot am inceput sa fac campanii pe blogul meu de ce sa nu profit sa fac si in asa fel incat sa ajunga pe tot globul

Dana January 3, 2012 at 10:29 am

E o idee excelenta, numai ca nu se poate pune in practica decat daca ai ceva cunostinte in acest domeniu si sa ai si ceva filmulete funny la indemana.

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: