Imbunatatirea blogului cu Google Webmaster Tools

by BloggerIn on March 29, 2010

Google Webmaster Tools este o aplicatie free care furnizeaza informatii valoroase despre blogul tau chiar de la Google. Dupa ce ti-ai verificat blogul la GoogleGoogle Webmaster Tools iti permite accesul la o serie de informatii si metode de configurare:

1.  Erori

Google Webmaster Tools arata erorile pe care le-a detectat Google atunci cand ti-a vizitat blogul. Nu numai ca arata link-urile care nu duc nicaieri (broken links), dar si link-urile care aduc trafic pe blog si pentru care nu exista pagina valida. De asemenea se afiseaza paginile care nu pot fi accesate de Google din diverse motive. Dupa analiza acestor date se pot lua o serie de masuri pentru imbunatatirea blogului, cum ar fi: verificarea link-urilor invalide, modificarea fisierului robots.txt, schimbarea paginii 404, etc.

Google Webmaster Tools

2. Configurare site

Aplicatia permite redirectarea vizitatorilor catre versiunea cu sau fara www. Astfel, vizitatorii care acceseaza oricare din variante vor ajunge pe blog. De asemenea, se permite localizarea geografica a blogului si includerea imaginilor in cautare.

Google Webmaster Tools Settings

3. Analiza meta tag-urilor si a titlurilor paginilor

Google afiseaza o lista de pagini/articole care au acelasi titlul sau aceleasi meta tag-uri. De asemenea avertizeaza daca exista meta tag-uri prea scurte sau prea lungi. Corectarea acestor probleme va duce la cresterea pozitiei paginilor in rezultatele cautarilor.

Google Webmaster Tools

4. Cuvinte cheie folosite in cautari

Daca te intrebi dupa ce cuvinte cheie ajung vizitatorii pe site-ul tau, Google iti arata lista cu pozitia blogului in rezultatele cautarilor pentru diverse cuvinte cheie, dar si cele mai populare cuvinte cheie dupa care s-a ajuns pe blogul tau.

Top Search Queries

 

5. Viteza de incarcare a blogului

Google Webmaster Tools monitorizeaza permanent cat de repede se incarca blogul tau. Aceste informatii sunt disponibile in Labs -> Site Performance. Pentru cateva pagini sunt prezentate informatii detaliate, dar si sfaturi de imbunatatire.

Site Performance

Acestea sunt doar cateva din facilitatile pe care le ofera Google Webmaster Tools. Sfatul meu este sa le folositi, sa verificati informatiile macar o data pe luna si sa luati masuri pentru imbunatatirea blogului.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 8 comments… read them below or add one }

Mihai S July 27, 2010 at 12:05 pm

Am avut si eu ceva bataie de cap gu WM Tools de la Google la primul website…daca as fi gasit postul asta acum 8 ani era perfect. Multumesc

Bogorodea Marian January 14, 2011 at 7:08 am

Interesant articol.In urma informatiilor gasite aici am aflat ca am 4 lincuri care nu pot fii accesate doar ca partea nasoala este ca nu stiu cum sa rezolv erorile…oricum,util foarte tare …merci

BloggerIn January 14, 2011 at 10:53 am

@Bogorodea Marian – Sunt blocate de robots.txt?

Bogorodea Marian January 15, 2011 at 3:03 am

Nu cred.Cica “Erori la accesarea cu crawlere”…http://www.eshop-rapid.ro/parfumlux/eshop/0/0/5/34-Fahrenheit/comment/
404 (pagina nu a fost găsită)…desii daca dau click pe link ma duce la pagina site-ului…oare daca sterg intradevar paginile alea si le bag apoi iar o merge ?

Bogorodea Marian January 15, 2011 at 3:07 am

Si dupa ce le introduc iar,cum il invit pe dl google sa vada ca am rezolvat problema,pt ca cica ultima verificare a fost in data de 30.12.2010 si totusi site-ul meu a urcat in pozitii de atunci…cam la 2 zile castig cel putin cate o pozitie…

BloggerIn January 15, 2011 at 8:08 am

@Bogorodea Marian – Nu poti sa anunti Google ca ai facut schimbari pe site-ul tau, dar isi va da seama in cateva zile.

Bogorodea Marian January 15, 2011 at 12:51 pm

Merci frumos pt ajutor…oare cand va observa schimbarile ,sau cel putin ca am rescris una din paginile pe care a gasit eroarea,macar o va sterge de la notificarile alea…nu ca m-ar incurca dar parca i-mi sta in cap cand vad ca pe site-ul meu au fost gasite erorii…stii…eu habar n-aveam de optimizare dar informandu-ma prin stanga ,prin dreapta am adus magazinul meu pe pozitia 28 din o suta si ceva ,pe un cuvant cheie care are ce-a mai mare concurenta in domeniul care ma intereseaza pe mine,asa ca i-ti imaginezi dc ma impacientez asa la fiecare eroare care apare…in fine…mi-a folosit foarte tare ce am gazit la tine pe blog…stiu ca poate pierzi multe ore pe la calculator cautand informatii pe care sa le oferi altora si cred ca macar un multumesc putem spune si noi pt munca voastra a celor care ne mai dati cate un sfat noua astora care incercam incet sa descifram tainele optimizarii

BloggerIn January 16, 2011 at 9:48 am

@Bogorodea Marian – Stiu senzatia :) Cu ceva timp in urma aveam aceeasi problema: ma deranja gandul ca ceva nu e in ordine. Intre timp m-am obisnuit sa am rabdare. Google face lucrurile in ritmul lui.

E remarcabil ce ai reusit si sunt convins ca vei reusi si mai mult. Chiar daca nu ai stiut nimic despre optimizare nu inseamna ca nu ai putut invata si ca nu poti avea succes in acest domeniu.

P.S. Multumesc pentru aprecieri. Intr-adevar petrec destul de mult timp pentru a strange informatii si a le pune intr-o forma cat mai accesibila.

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: