YARPP – Cum sa reduci Bounce Rate-ul cu un plugin WordPress

by BloggerIn on March 19, 2010

Asa cum spuneam si in articolul despre Bounce Rate, una din cele mai bune metode de scadere a acestuia si de crestere a numarului de pagini vizitate o reprezinta linking-ul intern. Adica cititorului sa i se propuna sa viziteze si alte pagini din blog, in afara de cea pe care se gaseste la un moment dat.

O metoda de linking intern direct este aceea de a afisa (de obicei dupa articol) un numar de 5-10 linkuri catre articole care au legatura cu postul vizitat. Acest lucru se poate realiza foarte usor cu un plugin WordPress. Va recomand sa folositi Yet Another Related Posts Plugin (YARPP).

Instalare Yet Another Related Posts Plugin

Pas 1. Se downloadeaza plugin-ul de aici.
Pas 2. Se dezarhiveaza fisierul yet-another-related-posts-plugin.zip 
Pas 3. Se uploadeaza directorul yet-another-related-posts-plugin in directorul /wp-content/plugins/ al blogului.
Pas 4. In Settings -> Related Posts, puteti sa includeti/excludeti anumite categorii sau taguri. De asemenea se poate schimba Related post in Articole pe aceeasi tema.
Pas 5. Se poate modifica si modul in care se afiseaza linkurile, numerotate sau cu bullet-uri. Pentru numerotare se foloseste <ol> si </ol>, iar pentru bullet-uri <ul> si </ul>, dupa caum se vede si mai jos:

Related posts

Linkurile catre articolele pe acceasi tema sau asemanatoare vor fi plasate, in mod implicit, dupa articol. Daca doriti sa le plasati in alta zona, va recomand sa cititi ghidul de instalare manuala.

De umarit: In perioada urmatoare imi propun sa observ care a fost impactul instalarii acestui plugin pe Bloggerin.ro. Ma astept sa scada Bounce Rate-ul cu cateva procente. Voi reveni cu update-uri.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 3 comments… read them below or add one }

Ela March 20, 2010 at 7:50 pm

Mie imi place (si cred ca are cel mai benefic impact asupra BR-ului) acele genuri de related posts de la sfarsitul unui articol, care contin si poza si titlul posturilor recomandate. Acel plugin l-as vrea, dar cumva am ramas cu impresia ca era disponibil numai contra cost.

Ela March 20, 2010 at 7:51 pm

mie imi plac* :) )

Vlad March 27, 2010 at 12:27 am

nu stiu ce sa cred in legatura cu BR-ul dar sunt foarte decis sa il testez sa vad care e treaba. Teoretic ar trebui sa influenteze BR-ul si sa se vada o mica scadere a acestuia, dar in realitate nu cred ca e prea practic deoarece cititorul trebuie sa citeasca articolul pana sa dea cu ochii de magia plugin-ului. (ar trebui sa dea randament daca continutul e de calitate). In general cred ca este ceva asemanator teorii relativitatii (teoretic este posibila calatoria in timp s-au descoperit formulele fizice care realizeaza acest lucru, practic nu este posibil, cel putin nu inca) sau obtinerea aurului (teoretic cu ajutorul chimiei, prin combinarea unor elemente si aplicarea unor metode chimice pe foaie rezulta aur in final, dar practic rezulta un caca daca imi permiti sa vb asa) exact asa cred si despre aces plugin teoretic ar trebui sa functioneze, practic ma indoiesc ca ar da rezultate. Dar cum am spus am sa il testez si eu sa vad ce iese.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: