De ce sa alegi o nisa pentru blogul tau

by BloggerIn on March 17, 2010

NisaInainte de orice, cei care s-au hotarat sa isi faca un blog trebuie sa raspunda la o intrebare foarte importanta si anume: „Despre ce voi scrie pe blogul meu?”

Raspunsul la aceasta intrebare nu poate fi unul corect sau gresit deoarece blogurile au evoluat foarte mult, si astazi gasesti bloguri pe orice teme si de orice dimensiuni si forme. Totusi este o intrebare foarte importanta pentru ca raspunsul te poate ajuta in luarea unor decizii cum ar fi numele domeniului, numele blogului, designul folosit etc.

Motive pentru a-ti alege o nisa despre care sa scrii

Alegerea une nise pe care sa te concentrezi este foarte importanta din mai multe motive. Iata o parte dintre acestea:

1.     Blogurile de nisa capteaza atentia cititorilor

Exista foarte multe bloguri care nu sunt concentrate pe o anumita tema. Pentru acesti bloggeri este destul de greu sa isi atraga cititori fideli pentru ca foarte rar cititorii sunt interesati de o arie larga de teme. Astfel cei care sunt interesati de fotografie de ex. sunt sanse slabe sa fie interesati si de teme politice, spirituale, sportive sau arta culinara.

In general cititorii stiu ce cauta si se aboneaza doar la acele bloguri care corespund ariei lor de interes.

2.     Blogurile de nisa pot fi mult mai usor monetizate

Daca vei dori sa pui reclame pe un blog pe teme generale este foarte posibil sa te lovesti de dezinteresul sponsorilor de a-si face reclama pe blogul tau. Nu sunt multi cei care doresc sa isi faca reclama la un produs, destinat unei anumite categorii de clienti, pe un blog ai carui cititori sunt interesati de o gama foarte larga de teme.

Blogurile de nisa tind de asemenea sa functioneze mai bine pentru AdSense. AdSense va reusi  sa gaseasca mult mai usor furnizori de anunturi publicitare care au o legatura mai stransa cu informatia de pe blogul tau daca acesta este un blog de nisa. In schimb daca blogul abordeaza o serie de teme diferite este foarte posibil ca AdSense sa puna reclame care nu au nici o legatura cu lucrurile despre care scrii tu.

In al treilea rand pe un blog de nisa poti castiga mult mai bine din vanzarea produselor partenerilor la care esti afiliat sau din vanzarea propriilor tale produse. Cititorii vin pe blogul tau pentru a gasi solutii pentru o anumita problema deci, daca promovezi un produs care le rezolva problema, e foarte probabil ca acestia sa si cumpere.

3.     Blogurile de nisa sunt mai usor de gasit de motoarele de cautare

Este foarte posibil sa ai un rank bun pentru un blog care abordeaza teme generice este insa mult mai usor sa obtii acel rank cand ai un blog care se concentreaza pe un singur domeniu. Daca intregul site este pe o singura tema atunci Google il va trata cu mai multa seriozitate si cu cat adaugi mai mult continut, cu cat ai mai multe linkuri interne si externe iti va creste si rankul acordat.

4.     Blogurile de nisa au o credibilitate mai mare

Daca scrii articole de calitate, pe un blog de nisa, ai toate sansele sa devii foarte cunoscut in domeniul tau. Astfel e foarte posibil sa primesti invitatii de la alti bloggeri din acelasi domeniu, pentru a scrie posturi pe blogul lor, sau sa primesti promotii din partea diferitor producatori etc.

Nu oricine isi doreste sa devina cunoscut intr-un anumit domeniu dar, daca asta este scopul tau, atunci cu un blog de nisa ai cele mai mari sanse.

Nota! Blogurile de nisa nu inseamna doar bloguri despre o anumita tema

Un blog de nisa nu inseamna ca neaparat trebuie sa fie concentrat pe o anumita tema. Un blog poate fi numit de nisa si daca se adreseaza unei categorii mai restranse de cititori. Astfel in loc sa scrii doar despre jocuri video de ex. poti sa alege sa scrii un blog care se adreseaza in mod special adolescentilor, jocurile video fiind doar una din temele abordate in acest blog.

Daca te hotarasti sa te adresezi doar unei categorii de cititori trebuie sa ti cont de faptul ca te asteapta o munca foarte serioasa in care va trebui sa aloci mult timp si energie, pentru ca nu va fi deloc usor sa cuprinzi o gama atat de variata de domenii.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 2 comments… read them below or add one }

laurentiu March 19, 2010 at 8:54 pm

Real Pro ! Excelente articolele

Ela March 20, 2010 at 8:16 pm

As adauga ca secretul unei reusite in online – fie ca e site sau blog, e sa gasesti o nisa cat mai maricica si slab acoperita.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: