Cum sa te asiguri ca Google te include in rezultatele cautarilor (I)

by BloggerIn on March 9, 2010

Rezultate cautare

Din analiza lunii februarie a rezultat ca majoritatea traficului pe BloggerIn.ro a venit de pe Twitter. Luna aceasta mi-am propus sa atrag mai mult trafic de pe motoarele de cautare, in special de pe Google. Pentru asta am nevoie ca paginile blogului sa fie indexate de Google si incluse in rezultate.

Google e un motor de cautare extrem de bine pus la punct, care afla de existenta unui nou site sau blog in decurs de cateva zile. La fel s-a intamplat si cu BloggerIn.ro. Monitorizand traficul am observat vizite din partea robotilor Google la cateva zile dupa lansare.

Faptul ca Google afla de existenta unui blog, nu inseamna ca acesta va fi si inclus automat in rezultatele cautarilor. Nu exista nici o garantie ca Google va include vreodata blogul in rezultatele sale, dar anumite actiuni sunt binevenite.

Din punctul meu de vedere, primul lucru care trebuie facut este de a verifica blogul in Google Webmasters Tools. Asa cum ii spune si numele, acest produs este o colectie de unelte destinate administratorilor de site-uri/bloguri. Acestea arata cum indexeaza Google blogul, daca sunt erori (de ex. 404), care sunt cuvintele cheie dupa care este trimis trafic pe blog, permite specificarea unui sitemap, etc.

Verificarea blogului este foarte simpla:

Pasul 1. Login in Google Webmasters Tools. Daca nu aveti un cont de Gmail, va sfatuiesc sa va faceti unul.

Pasul 2. Cautati butonul Add a site …, introduceti URL blogului si apasati Continue.

Pasul 3. Apoi la Verification method va sfatuiesc sa selectati Upload an HTML file. Se poate folosi si prima metoda, dar in acest caz o schimbare de template va duce automat la invalidarea contului, ceea ce nu e de dorit.

Google Webmasters Tools

Pasul 4. Se downloadeaza fisierul HTML (Click pe this HTML verification file).

Pasul 5. Se face upload la fisier in radacina site-ului/blogului.

Pasul 6. Se da click pe Verify. Daca totul este in ordine veti fi redirectati catre Dashboard si veti vedea informatiile pe care le are Google despre blogul vostru. Va trebui sa asteptati cateva zile pana cand Google va actualiza aceste date.

Google Webmaster Tools

Urmatorul pas, la fel de important, este crearea unui sitemap, subiect prezentat in acest articol.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Previous post:

Next post: