5 motive pentru care trebuie sa ai Email Subscription pe blogul tau

by BloggerIn on February 23, 2010

Fiecare blog pune la dispozitie (sau ar trebui sa puna) feed-uri web care permit cititorilor fideli sa fie informati la actualizarea continutului. Aceste feed-uri pot fi citite cu ajutorul unor aplicatii numite agregatoare sau cititoare pentru RSS, dar exista si o varianta, care vine in completarea primeia, si anume trimiterea pe email a ultimelor articole publicate.

Iata 5 motive pentru care ar trebui sa aveti si aceasta optiune prezenta pe blogul vostru:

1. Este metoda preferata de inscriere a cititorilor de bloguri

Cel putin asa rezulta dintr-un studiu pe care l-am facut pe blogurile mele. Peste 70% din cei inscrisi folosesc ca metoda de livrare emailul. Probabil ca difera de la blog la blog, dar sunt convins ca reprezinta majoritatea.

2. Emailul este mai accesibil

Pentru foarte multi utilizatori de Internet cititoarele de RSS sunt o necunoscuta, pe cand emailul este mult mai comun. Asadar o optiune de inscriere prin email este necesara, fiind accesibila mai multor cititori.

3. Aduce trafic de buna calitate

In zilele in care sunt publicate articole si acestea sunt livrate pe email, traficul pe blog se adauga la cel venit de pe motoarele de cautare si din alte surse. Traficul este de buna calitate pentru ca este format din cititori fideli. Acestia e foarte probabil sa adauge comentarii sau sa promoveze articolul pe Twitter sau alte retele sociale.

4. Contribuie la dezvoltarea unei comunitati

Datorita faptului ca e mai personal, emailul contribuie la dezvoltarea unui sentiment de apartenenta si, implicit, la dezvoltarea unei comunitati in jurul blogului. Dezvoltarea unei comunitati trebuie sa fie una din principalele preocupari ale unui blogger. Fara comunitate, un blog nu poate fi monetizat in mod semnificativ.

5. Emailul se poate monetiza

Feedburner pune la dispozitie posibilitatea de a insera reclame oferite de Adsense in articolele trimise. Acest lucru se face din contul de AdSense (AdSense Setup si apoi AdSense for Feeds). Astfel, se pot castiga bani chiar daca cititorul nu viziteaza blogul. 

Cum se activeaza inscrierea prin email

Am adaugat si acestui blog posibilitatea de a trimite ultimele articole publicate prin email. Primul pas a fost de a activa Email Subscriptions din contul de Feedburner (Publicize -> Email Subscriptions -> Activate).

Apoi am adaugat o imagine in  dreapta sus si, ca si link, am adaugat: http://feedburner.google.com/fb/a/mailverify?uri=Bloggerinro&loc=en_US.

Din acest moment toti cei care vor da click pe acea iconita vor fi redirectati pe o pagina in care li se va cere o adresa de mail.

Dupa confirmarea adresei, acestia vor putea primi ultimele noutati de pe blog.

Inscrie-te la RSS-ul BloggerIn.ro prin email

Feedburner mai pune la dispozitie o optiune de abonare, prin intermediul unui formular, asa cum vedeti mai jos. Asadar, daca doresti sa primesti noutati de pe BloggerIn.ro te poti inscrie aici:

Introdu adresa de email:

 

Delivered by FeedBurner

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Previous post:

Next post: