WP RoSocial – Plugin pentru promovarea articolelor in retelele sociale romanesti

by BloggerIn on February 22, 2010

La recomandarea Iulianei Ionescu am hotarat sa instalez plugin-ul WP RoSocial. Acesta este dedicat blogurilor romanesti pentru a facilita promovarea articolelor in retelele sociale. Este dezvoltat de Cristi Ursut care isi prezinta copilul astfel:

WP RoSocial este un plugin WordPress cu ajutorul caruia cititorii tai vor putea sa iti trimita articolele catre cele mai cunoscute site-uri romanesti de Social Media cu un singur click. Ideea nu este in nici un caz noua, pe .com existand mai multe astfel de pluginuri. Unul din ele (Sociable) sta la baza WP RoSocial, care spre deosebire de pluginurile asemanatoare de care spuneam mai sus, este bazat exclusiv pe site-urile de tip Social romanesti si este destinat in mod evident bloggerilor romani.

Pluginul insereaza la sfarsitul fiecarui post (sau pagina in functie de setari) linkuri spre site-uri de socializare folosite de useri ro. Aceste linkuri sunt reprezentate printr-o iconita (pictograma) specifica fiecarui site. Lista in momentul de fata este urmatoarea: ftw.ro, ghidoo, Twitter, facebook, myspace, problogger.ro, proddit.com, cafeneaua.com, voxro.com, zilei.ro, polimedia.us/fain si Linkedin. Pe langa acestea, mai sunt inca 5 optiuni, care nu pot fi introduse la categoria “site-uri de socializare”, insa au acelasi rol de a promova articolul. Este vorba despre “Trimite pe messenger”, “Trimite prin e-mail”, “Printeaza articol”, “Adauga la favorite (sau Bookmarks)” si “Rss”.

Asa ca am trecut la instalare:

  1. Am downloadat plugin-ul de aici.
  2. Am dezarhivat wp-ro-social.1.1.zip
  3. Am facut upload la directorul wp-ro-social in directorul /wp-content/plugins/ al blogului.
  4. Am activat plugin-ul din meniul Plugins din partea de administrare.
  5. Din Settings -> RoSocial am ales cateva site-uri care sa se afiseze si … gata.
  6. In posturi si in pagini a aparut WP RoSocial:

Ca sa fiu sincer, de o parte din retelele de socializare folosite de romani nu am auzit, dar ar fi interesant daca ar incepe sa aduca trafic pe BloggerIn.ro :) . Voi incerca sa urmaresc evolutia traficului din aceste surse si sa sa public periodic rezultatele.

Ce retele sociale folositi in mod curent?

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

{ 4 comments… read them below or add one }

Iuliana Ionescu February 22, 2010 at 8:21 pm

In RO folosesc Twitter si Facebook si, de curand, digg.ro. Facebook-ul iti poate aduce trafic foarte bun pe un site, daca ii faci acestuia o pagina pe Facebook.

Pe scurt..daca vrei sa cresti vizibilitatea blogului tau si vrei ca cei interesati sa fie la curent cu ultimele articole fa un Fan Page pe Facebook.

BloggerIn February 22, 2010 at 8:46 pm

@Iuliana Ionescu – Pagina pe Facebook e pe todo, ca si multe altele :) Sper sa ajung la ea in curand.

Vlad February 25, 2010 at 1:13 am

Wordpress si Facebook merg mana in mana sa spun asa. O metoda buna de promovare care am observat ca romaul o ignora este YouTube.

laurentiu February 25, 2010 at 2:45 pm

mai este si alt plugin romanesc, care se cheama – ro social bookmarks. il gasiti aici – http://wordpress.org/extend/plugins/ro-social-bookmarks/

Leave a Comment

Previous post:

Next post: