Alegerea unui template pentru WordPress

by BloggerIn on February 4, 2010

Dupa ce ai instalat Wordpress-ul e momentul sa incepi sa cauti o un design potrivit pentru blog. Vestea buna e ca WordPress-ul este foarte popular si exista mii de template-uri (sau teme) atat gratuite cat si contra cost (cele premium), iar instalarea este extrem de usoara.

Iata unde poti gasi aceste template-uri:

Directorul de templateuri: Aici poti gasi mai mult de 600 de template-uri gratuite grupate pe diferite categorii. Vei gasi de asemenea si o categorie cu cele mai populare teme precum si cu cele mai noi. Daca vrei sa folosesti anumite culori sau ai nevoie de un template cu un numar specific de coloane, poti folosi motorul de cautare existent pe aceasta pagina pentru filtrarea rezultatelor.

Smashing Magazine: Daca esti in cautarea unei surse de inspiratie sau de sugestii incearca pe acest site. Aici poti gasi liste intregi de template-uri create pe marginea aceleiasi idei. De exemplu aici poti gasi Top 100 template-uri gratuite pentru WordPress sau 83 template-uri pe care (probabil) nu le-ai vazut.

Thesis Theme: Chris Pearson, unul dintre cei mai talentati designeri de template-uri, a introdus pe piata Thesis Theme. Thesis este un template flexibil si customizabil. Pretul unui astfel de template este de 80 dolari.

iThemes: iThemes este o companie de design specializata in templateuri pentru WordPress. Ofera un numar mare de template-uri premiun impartite pe diferite domenii si scopuri. De exemplu vei gasi teme pentru agentii mobiliare, arta fotografica etc. Au lansat de asemenea si o tema numita Flexx, care este o alternativa la Thesis Theme.

StudioPress: StudioPress reprezinta “reincarnarea” template-urilor create de Brian Gardner sub numele initial de Revolution Theme. Practic, Brian a re-brand-uit temele si le-a relansat sum numele de StudioPress. Majoritatea costa 60 de dolari si vei gasi si aici diferite categorii in functie de domeniul si scopul blogului.

Instalarea unui template

De obicei, un template poate fi descarcat in forma unui fisier .zip. Acesta trebuie dezarhivat, iar folderul rezultat trebuie uploadat in directorul /wp-content/themes al blogului.

Apoi, in sectiunea de administrare: click pe Appearance si apoi click pe template-ul dorit. Se va afisa un preview al blogului cu noul template. Daca e ok, click pe Activate [Nume Template] in coltul din dreapta sus.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Previous post:

Next post: