Ce trebuie facut imediat dupa instalarea WordPress-ului

by BloggerIn on February 3, 2010

Imediat dupa ce a fost instalat WordPress-ul, trebuie facute cateva operatii simple:

 1. De sters postul “Hello World!”: login in partea de administrare, click pe Posts, click pe Trash sub Hello World.
 2. De schimbat descrierea blogului: login in partea de administrare, click pe Settings, in Tagline trebuie introdusa o descriere de un rand a blogului, apoi click pe Save Changes.
 3. De modifica pagina About: login in partea de administrare, click pe Pages, click pe Edit sub About si scrieti o scurta descriere a blogului din care cititorii sa inteleaga unde au ajuns si care este principala tema a blogului.
 4. De modificat setarile legate de modul de generare a link-urilor pentru fiecare post: login in partea de administrare, click pe Settings, apoi pe Permalinks. Sfatul meu e sa se selecteze Day and name sau Month and name. Cand se da click pe Save Changes va aparea, cel mai probabil, mesajul:You should update your .htaccess now.

  In acest moment fisierul .htaccess nu exista, asadar trebuie creat. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind Notepad. Se creeaza un nou fisier in care se copiaza instructiunile de mai jos:<IfModule mod_rewrite.c>
  RewriteEngine On
  RewriteBase /
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteRule . /index.php [L]
  </IfModule>

Apoi fisierul se salveaza cu numele “.htaccess”.

Important! Pentru a putea salva fisierul cu acest nume, in fereastra Save As…, la Save as type trebuie selectat All Files (*.*).  Apoi se salveaza fisierul cu exact acest nume: .htaccess

Urmatorul pas este de a face upload la fisierul .htaccess in directorul radacina al blogului.
Revenind la Permalinks, click pe Save Changes din nou si … gata. De acum incolo link-urile vor fi mai prietenoase, iar posturile vor fi mai bine indexate de motoarele de cautare.

Dupa ce pasii de mai sus au fost realizati cu success, urmeaza alegerea unui template (tema). Voi enumera cateva site-uri unde pot fi template-uri in urmatorul post.

Related Posts with Thumbnails

Vrei sa afli cum sa poti sa atragi mai multi cititori pe blogul tau,
cum poti sa il optimizezi si sa il monetizezi?

Inscrie-te la RSS


Introdu adresa de email:     

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Next post: